diumenge, 25 de setembre del 2022

25 de setembre Mare de Déu de la Misericòrdia Festa Major de Reus

 

Avui parlem de Reus amb motiu de la seva Festa Major. Avui és la Festa de la Misericòrdia.

Reus és un municipi de la província de Tarragona i del Camp de Tarragona, la capital de la comarca del Baix Camp que compta amb més de 100.000 habitants. El centre de la ciutat és la Plaça de Prim. L'Ajuntament està a la Plaça del Mercadal. El gentilici dels seus ciutadans és reusenc, tot i que popularment són coneguts com a ganxets. La Festa Major de Reus es divideix en dos dates principals dels patrons de la ciutat: Sant Pere 29 de juny i la Misericòrdia 25 de setembre.

La Universitat Rovira i Virgili és la institució educativa de màxim nivell a la ciutat. Es va crear el 1991 a partir dels centres existents a Reus i Tarragona dependents de la Universitat de Barcelona. Les instal·lacions de la universitat a Reus es troben disperses en dos zones: el Campus Bellissens, (a l'autovia de Bellissens, al costat del Barri Sant Josep Obrer) i hi ha un segon recinte universitari al costat de l'Hospital Sant Joan de Reus, a la Plaça de la Patacada. Els estudis que hi ha actualment a Reus són la Medicina i Ciències de la Salut al Campus Vapor Nou, les Ciències Econòmiques i Empresarials al Campus Bellissens i l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ETSA).

La ciutat de Reus destaca pels seus edificis modernistes, entre els quals figuren obres dels arquitectes Lluís Domènech i Montaner, Pere Caselles i Tarrats, i Pere Domènech Roura.

El reusenc més universal és Antoni Gaudí. Però n’hi ha altres que podeu conèixer: Andreu Buenafuente, Ernest Benach i Jordi Villacampa.

Suggeriments: heu estat alguna vegada a Reus? No deixeu de visitar els edificis modernistes. I, certament cada població té el seu esport: a Badalona és el Basquet i a Reus? Quin és l’esport més practicat?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada