dimarts, 20 de setembre del 2022

20 de setembre 1519 Salpa l'expedició que farà la primera volta al món

 

Avui, vint de setembre recordem que hi va haver una època en la qual hi havia mariners descobridors... el 1942 es va descobrir Amèrica i això va donar peu a seguir descobrint i aconseguir la primera circunnavegació del món.

El vint de setembre de 1519 Magallanes salpa des de Sanlúcar de Barrameda i comença la primera circumnavegació exitosa del món.

Fernando de Magallanes, també conegut com Hernando de Magallanes va ser un militar, marí i navegant portuguès de llinatge noble, nomenat per la Monarquia Hispànica avançat, capità general de l’«Armada pel descobriment de l’especeria» i cavaller de l'Ordre de Santiago i comendador en la mateixa.

Al servei del rei Carles I, va descobrir el canal natural navegable que avui rep el nom de estret de Magallanes, sent el primer europeu a passar navegant des de l'oceà Atlàntic cap a l'oceà Pacífic, fins llavors denominat mar del Sud. Va iniciar l'expedició que, capitanejada a la seva mort per Juan Sebastián Elcano, aconseguiria fer la primera circumnavegació de la Terra en 1522.

Durant molts segles es va pensar que la Terra era plana... ells, Magallanes i Elcano, van mostrar que era rodona.

Suggeriment: Us proposo que cerqueu imatges de mapes mundi antics i actuals. Podreu comprovar que els nostres tenen Europa en el centre però els americans tenen el continent americà al centre i són diferents. La cartografia pot ser molt interessant...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada