divendres, 23 de setembre del 2022

23 de setembre Santa Tecla Comença la tardor 1889 Es crea la Nintendo Company

 

Avui és Santa Tecla, patrona de Tarragona. És el dia gran de la Festa Major. Aquesta setmana hi ha tres festes majors seguides: el 23, Santa Tecla, patrona de Tarragona; el 24, la Mercè, copatrona de Barcelona; i el 25, la Misericòrdia, patrona de Reus. Visca la Festa Major!!!! La imatge correspon al cartell d'enguany de les festes de Tarragona.


Avui comença la tardor. L'equinocci de tardor es produeix el 23 de setembre quan el Sol creua l'equador celeste passant de l'hemisferi nord al sud. A l'hemisferi nord marca l'inici de la tardor i a l’hemisferi sud l’inici de la primavera.


Quantes voltes dona tot... fins que ho vaig llegir no vaig sospitar que una de les primeres marques en creació de videojocs va començar com a fàbrica de cartes, després de taxis, per passar finalment a l’àmbit dels videojocs sent la propietària d'un equip de beisbol americà.

Nintendo Company Limited és una de les primeres empreses multinacionals en el mercat dels videojocs i de l'electrònica de consum a la indústria de l'entreteniment; amb seu a Kyoto, Japó. Va ser fundada el 23 de setembre de 1889, pel japonès Fusajiro Yamauchi, com a fabricant de baralles de cartes Hanafuda (cartes tradicionals japoneses) i refundada en 1963 per la seva besnéta Hiroshi Yamauchi, canviant a la vegada el seu nom de Nintendo Card Company Limited a Nintendo Company Limited per iniciar una companyia de taxis que va canviar en notar que el mercat dels videojocs era millor opció.

Segons la revista setmanal especialitzada en negocis i empreses, BusinessWeek, va qualificar a Nintendo com una de les empreses més grans del món en el camp de recerca i desenvolupament de videojocs, així com a millor empresa de negocis. A més, lidera una classificació de satisfacció del client 2013, per davant d'Apple, segons dades de l'empresa Forrester Research. Des de 1975 s'ha dedicat a la producció de programari i maquinari per a videojocs, creixent progressivament fins a esdevenir la companyia més important en la indústria, nomenada en 2007 com la més cotitzada i influent del mercat i la tercera amb més valor al Japó, venent més de 630.380.000 de maquinari i al voltant de 3.955 milions d'unitats de programari en el món sencer.

Un dels seus primers videojocs d'arcade per intentar endinsar-se al món de l'entreteniment va ser Radar Scope (1980), distribuït al Japó i Amèrica, i al qual molts van especular que va ser una imitació barata de Space Invaders, així i al Japó va tenir una acceptació favorable però a Amèrica va ser un fracàs, convertint això en el primer error de la companyia, per tant, Nintendo va optar per idees de novells, va ser llavors quan va arribar el debut de Shigeru Miyamoto amb Donkey Kong (1981) però encara dubtaven si triomfaria, en poc temps deixava grans quantitats de diners en les màquines de videojocs dels bars, convertint-se el videojoc en un fenomen a Amèrica i obtenint excel·lents guanys, aconseguint Miyamoto que la seva primera creació fos positiva; darrere de la companyia s'ha dit en els mitjans i en múltiples ocasions que aquesta persona és el geni de Nintendo que va succeir a Gunpei Yokoi. Miyamoto que utilitza a la companyia com a eina per expressar-se i manifestar les seves emocions, com es pot veure a The Legend of Zelda, la saga de Mario, etc; Hiroshi Yamauchi va ser qui el va veure néixer i li va donar l'oportunitat de treballar amb l'empresa.

L'empresa ha tingut temps brillants i de jocs que no van funcionar i van suposar pèrdues per la companyia. Es va refer de manera significativa amb l'elaboració de programari i maquinari gràcies a la seva consola la Nintendo Entertainment System, consola que va il·luminar i va potenciar al famós lampista Mario, convertint-se gràcies al joc "Super Mario Bros" en el personatge fictici més famós de tots els temps. Aquesta darrera setmana ha fet trenta anys, es va presentar en societat l'any 1985.

Nintendo a més, és la propietària majoritària dels Seattle Mariners, l'equip de la lliga beisbol nord-americana (MLB) amb base a Seattle, Washington, i propietària parcial dels Atlanta Hawks, un equip de bàsquet de la NBA radicat a Atlanta, Geòrgia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada