dissabte, 24 de setembre del 2022

24 de setembre La Mercè 768 Mor Pipí, el Breu 1783 Independència dels Estats Units 1957 Inauguració del Nou Camp 1988 Num 1 "Dont worry, be happy"

 

A Barcelona avui tenim el dia gran de la nostra Festa Major. La Mercè és copatrona de la ciutat juntament amb Santa Eulàlia.

Però tal dia com avui també van passar altres coses interessants en el món de la política, els esports i la música...

El vint-i-quatre de setembre de 768 va morir Pipí, el Breu. Va ser rei dels francs, fill de Carles Martell i pare de Carlemany. Se li va dir el breu no pel temps de govern sinó per la seva baixa estatura.

Tal dia com avui de 1783 Anglaterra va reconèixer l’independència dels Estats Units.

El vint-i-quatre de setembre de 1957 a Barcelona es va inaugurar el Nou Camp, el nou estadi del FC Barcelona.

Coneixeu la cançó “Don't worry be happy”? dons l’any 1988 aquesta cançó de Bobby McFerrin va ser el primer senzill a capella que va arribar al núm. 1 de la llista Billboard Hot 100. S’hi va mantenir durant dues setmanes consecutives. Aquest tema va ser guardonat amb el Grammy al Millor Single de l’any.

Suggeriments: Primer felicitar a totes les noies que es diuen Mercè. Si esteu a Barcelona no us podeu perdre els actes de la Festa Major. Sabeu com es diuen els gegants de Barcelona? Són el rei Jaume I i la reina Violant d’Hongria. Però avui que parlem del Barça, el Camp Nou és visita obligada o en el tour o un dia de partit. Encara que no t’apassioni el futbol és tota una experiència. I la cançó que recordem avui és una cançó “happy” us preguntem quines cançons us fan somriure...?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada