dilluns, 9 de setembre del 2024

9 de setembre 1958 Neix Ramon Besa Surf de neu 1977 Neix l'Iker Fernández


Comencem amb el segon periodista esportiu de la temporada. 

El 9 de setembre de 1958 neix en Ramon Besa i Camprubí, a Perafita. És un periodista català, redactor en cap del diari El País i col·laborador de Catalunya Ràdio i Ràdio Barcelona. Amb anterioritat, va ser redactor del diari El 9 Nou i cap d'esports del diari Avui. És professor de periodisme de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna i dels Màsters de Periodisme de Les Heures. El 20 de juny de 2019 va ser investit Doctor honoris causa per la Universitat de Vic. Ha obtingut diferents reconeixements a la seva tasca: el 2000, el Premi Ciutat de Barcelona de periodisme; el 2008, el Premi Quim Regàs de Periodisme i el 2009, Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán.


Avui, també, apareix per primera vegada en el nostre blog un esport d’hivern: el surf de neu.

El surf de neu (en anglès, snowboarding) és un esport en què es fa servir una planxa de neu i que sol compartir espai amb l'esquí alpí. Es pot practicar tant fora les pistes com en pistes especialitzades on es troben baranes, tubs, entre d'altres, per a poder fer salts i moviments més complicats.

El surf de neu masculí i femení va debutar en els Jocs Olímpics de Nagano, en 1998, amb les competicions de eslalon gegant i halfpipe. La disciplina va tenir un èxit immediat i va tornar a Salt Lake City, quatre anys després, amb les proves de eslalon gegant paral·lel i halfpipe. A Torí es va estrenar la disciplina de surf de neu cross. En aquesta prova, quatre riders competeixen en un recorregut replet de salts, sots i grans girs.

El 9 de setembre de 1977 va néixer l’Iker Fernández Roncal a Sant Sebastià. És un esportista que va competir en surf de neu, especialista en la prova de camp a través. Ha participat en tres Jocs Olímpics d'Hivern, ocupant el 19è lloc en Nagano 1998, el 23.er lloc a Salt Lake City 2002 i el 28è a Torí 2006.2 En 2002, va ser el banderer de la delegació espanyola en la cerimònia d'obertura dels Jocs Olímpics de Salt Lake City.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada