dissabte, 7 de setembre del 2024

7 de setembre 1965 Neix Antonio Lobato 1952 Neix Ricardo Tormo 1998 Neix Cindy Ngamba 2000 Neix Ariarne Titmus

 

Comencem amb el primer periodista esportiu. En l'actualitat el relacionem amb el món del motor però ha treballat també en altres camps de l'esport.

El 7 de setembre de 1965 neix Antonio Lobato a Oviedo. Es llicencià en periodisme a la Universitat Autònoma de Madrid. Des de 1987 treballa en el diari ABC en la secció d'esports. Més endavant començaria a treballar a la ràdio com a cronista esportiu. Fou contractat per Ràdio Nacional d'Espanya RNE i per Onda Cero. El 1991 començà a col·laborar en el programa "Campeones" de Tele 5, cadena en la que després s'hi quedaria a treballar, en els Informatius. Va cobrir la informació esportiva dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992. El 1999 fou nomenat Subdirector d'Esports de Tele 5. El 2001 presentà un programa d'entrevistes i tertúlies esportives. Fins a l'any 2009, Lobato ha realitzat diferents càrrecs dins la secció esportiva de Tele 5 on s'especialitzà a seguir als pilots espanyols en diversos actes de la Formula 1. A partir del març de 2009 i al començar la temporada de Formula 1, Lobato treballaria per la cadena de La Sexta. Per la temporada 2012 de Fórmula 1, Lobato i el seu equip són contractats per Antena 3, ja que el canal adquireix el drets de retransmissió.

 

Avui, també, parlem d’un gran de les motos que va donar nom al Circuit de la Comunitat Valenciana i de la primera medalla de l’Equip Olímpic de Refugiats als Jocs Olímpics de Paris 2024 i natació femenina.

El 7 de setembre de 1952 va néixer a Canals, València en Ricardo Tormo.  Va ser un gran pilot  de motocicletes. Va ser dues vegades campió del Campionat del Món de Motociclisme de 50cc en 1978 i 1981, i tercer en 1977. En totes dues ocasions ho va fer amb una motocicleta Bultaco, encara que la segona vegada sense suport oficial de la marca i amb baix pressupost. Va obtenir un total de 19 victòries, 36 podis, 23 poles i 18 voltes ràpides en el campionat del món (50cc i 125cc). En 1994, va ser condecorat amb la més Alta Distinció de la Generalitat Valenciana i va editar, en col·laboració amb el periodista Paco Desamparados, un llibre autobiogràfic titulat "Jo Ricardo. Una vida per i per a la moto". Aquest gran campió va morir el 27 de desembre de 1998 a València afectat de leucèmia. En la seva memòria, porta el seu nom el circuit de la Comunitat Valenciana situat a Xest, on es realitzen els Grans Premis i altres carreres d'importància. La denominació oficial d'aquest traçat és "Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo".

El 7 de setembre de 1998 va neixer Cindy Winner Djankeu Ngamba, més coneguda com a Cindy Ngamba al Camerun. És una boxejadora amateur camerunesa. Va ser la primera integrant de la història de l'Equip Olímpic de Refugiats (EOR) en aconseguir una medalla oímpica, gràcies al bronze que va obtenir en la competició de boxa en categoria femenina de 75 kg als Jocs Olímpics d'estiu de 2024. Ngamba entrena amb la selecció nacional britànica, però no pot competir pel Regne Unit perquè no té passaport britànic.  

El 7 de setembre de 2000 va néixer a Launceston, Tasmània (Austràlia) Ariarne Titmus. És una nedadora australiana. Membre del club de natació internacional, els Cali Condors, Titmus va guanyar la medalla d'or el 26 de juliol del 2021 a la categoria dels 400m lliure femenins durant els Jocs Olímpics d'Estiu de 2020, amb un temps de 3:56.69, vencent l'estatunidenca que tenia el rècord mundial, Katie Ledecky.

El Jocs Olímpics d'estiu de Tokio del 2020 no es van poder fer a causa de la pandèmia mundial del coronavirus. Va ser la primera vegada a la història que es posposaven uns jocs i finalment es van poder celebrar l'estiu següent per això Ariarne Titmus, i tots els altres participants que van obtenir medalla ho van fer l'estiu del 2021 enlloc de l'estiu del 2020. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada