dimarts, 24 de setembre del 2024

24 de setembre La Mercè: Festa Major de Barcelona 1871 Neix Charlotte "Lottie" Dod

 

Avui parlem de la Festa Major de Barcelona i d’una dona que va competir en tres esports olímpics tan diferents com el tennis, el golf i l’hoquei herba.


La Mercè és la Festa Major de Barcelona. La Mercè, festival de festivals.  A més d'un gran esdeveniment ciutadà, la Festa Major de Barcelona és, també, un macrofestival format per festivals diversos que deixen constància de la riquesa cultural de la capital catalana: des del festival Mercè Arts de Carrer, fins a les mostres de cultura popular, passant pels festivals BAM i Música Mercè, que apleguen enguany més de cinc-centes activitats. Als escenaris de Música Mercè i del Barcelona Acció Musical, fent circ al Castell de Montjuïc, ballant danses urbanes al Parc de l'Estació del Nord, fent un concert al Palauet Albéniz o mostrant el seu talent per a les arts visuals al Parc de la Trinitat... En tots aquests espais trobareu els i les artistes que venen de Casablanca, la ciutat convidada de la Mercè 2024.


El 24 de setembre de 1871 va neixer Charlotte "Lottie" Dod.  Va ser una esportista anglesa, principalment coneguda com a jugadora de tennis. Guanyà cinc edicions del Torneig de Wimbledon individual femení, el primer d'ells amb tan sols 15 anys l'estiu de 1887. Continua sent la tennista més jove a guanyar l'individual femení, tot i que Martina Hingis era tres dies més jove quan guanyà el campionat de dobles femení el 1996. A banda del tennis, Dod va competir en molts altres esports, com ara el golf, l'hoquei sobre herba i el tir amb arc. Guanyà el Campionat Britànic femení de golf amateur, va jugar dos partits amb la selecció anglesa femenina d'hoquei sobre herba, que ajudà a fundar, i guanyà la medalla de plata als Jocs Olímpics de Londres el 1908 en la modalitat de roble ronda Nacional del programa de tir amb arc. El seu germà William Dod també fou arquer i medallista olímpic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada