dilluns, 23 de setembre del 2024

23 de setembre Santa Tecla 1969 Neix Jan Dinarés 1999 Neix Ellie Roebuck

 

Avui és Santa Tecla. Santa Tecla és la festa de les festes, la festa major de Tarragona. Una festa popular i participativa que es remunta al 1321 i que el 1996 va ser declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya i el 2002, Festa d'Interès Turístic Nacional pel Govern espanyol. Santa Tecla és, doncs, una de les tradicions populars més riques i vives de tot l'Estat i les seves festes duren dues setmanes, que s’inicien la segona quinzena de setembre i culminen els dies 22, 23 i 24 de setembre, amb l’actuació del Seguici Popular, un dels més importants dels Països Catalans, i les colles castelleres.


Parlem també d’un jugador d’hoquei herba i d’una futbolista.

El 23 de setembre de 1969 neix en  Joan Antoni Dinarés i Quera, conegut popularment com a Jan Dinarés a Terrassa. És un jugador d'hoquei sobre herba terrassenc, ja retirat, guanyador d'una medalla olímpica. Membre del Club Egara, va participar als 22 anys en els Jocs Olímpics d'Estiu de 1992 realitzats a Barcelona, on va aconseguir guanyar un diploma olímpic en la competició masculina d'hoquei sobre herba en finalitzar cinquè amb la selecció espanyola. En els Jocs Olímpics d'Estiu de 1996 realitzats a Atlanta (Estats Units) aconseguí guanyar la medalla de plata en aquesta mateixa competició. En els Jocs Olímpics d'Estiu de 2000 realitzats a Sydney (Austràlia), la seva última participació olímpica, fou novè en la competició masculina. Al llarg de la seva carrera ha guanyat una medalla en el Campionat del Món d'hoquei sobre herba.


El 23 de setembre de 1999 neix Ellie Roebuck a Sheffield, Anglaterra. És una futbolista professional anglesa que juga com a portera a la Lliga F al FC Barcelona i a la selecció anglesa.  Roebuck va començar la seva carrera al centre d'excel·lència del Sheffield United, abans de marxar per unir-se al Manchester City, als 15 anys. En el futbol base, havia jugat amb Beighton Magpies a Sheffield.El gener de 2018, va signar el seu primer contracte professional amb el Manchester City. Un mes més tard, va va debutar amb el primer equip mantenint la porteria a blanc en un empat en un partit de lliga contra el Chelsea (0-0). El 23 de maig de 2019, després de formar part de l'equip que va guanyar la FA Cup i la Copa de la Lliga, va ampliar el seu contracte amb el Manchester City per dos anys més. Al final de la temporada 2019-20, va rebre el Guant d'Or de la Barclays FA WSL després d'haver mantingut deu porteries imbatudes en 16 aparicions a la lliga. Roebuck es va perdre gran part de la temporada 2021-22 per una lesió al panxell, limitant-la a 10 aparicions a la lliga.  El 30 de març de 2024, va revelar que havia patit un infart al lòbul occipital. No havent jugat al Manchester City des que va rebre una targeta vermella el 21 de maig de 2023, el club va anunciar la seva sortida el 18 de maig de 2024. El 19 de juny de 2024, Barcelona va anunciar el fitxatge amb un contracte per a dues temporades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada