dijous, 2 de maig del 2024

Primer de maig


Avui Primer de Maig hi tornem amb les entrades al Blog Cultureta. Espero que la salut em permeti mantenir-les... però com estic una mica millor... comencem!


Tal dia com avui de 1298 comença la construcció de la Catedral de Barcelona. Quanta gent s’hi deu haver acostat per demanar o agrair. Crec que cap dona va participar en la seva construcció però moltes devien fer la intendència (portar esmorzar, dinars, rentar roba...) potser alguns diran que no és massa o que és un segon paper però en aquell moment era el que es podia i el que va fer possible que el món girés. Moltes més dones, sens dubte, s’han aplegat dins dels seus murs al llarg de la història per demanar o agrair, o simplement per anar a veure l’ou com balla o a comptar les tretze oques blanques en record dels tretze anys de Santa Eulàlia.

 

També tal dia com avui de 1852 a Petilla de Aragón, Navarra, va néixer Santiago Ramón y Cajal. Va ser metge, històleg i professor universitari navarrès, guardonat amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia el 1906. Amb els seus estudis va inspirar moltes vocacions científiques i les segueix inspirant també entre les noies.


El Mes de Maig l'església el dedica a la Mare de Déu, és el Mes de Maria. Nosaltres recordarem 31 advocacions de la Mare de Déu. Comencem per una molt nostra que vàrem celebrar el dia 27 d'abril: la Mare de Déu de Montserrat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada