diumenge, 19 de maig del 2024

19 de maig 2010 mor Fang Fang (ictiòloga) Mes de Maria: Virxe de Cuadonga


Avui parlem d'una ictiòloga. A què us sona? sabeu quin és el seu camp de coneixement? La ictiologia és una branca de la zoologia dedicada a l'estudi dels peixos. S'estima que hi ha al voltant de 25.000 espècies descrites i que cada any en són descrites oficialment 250 de noves.

El dinou de maig del 2010 va morir Fang Fang Kullander que havia nascut al 1962 a Pequín, Xina, els seus pares eren els geòlegs estatals Fang Zongxian i Han Mingzhen. La Fang es caracteritzava per un ampli somriure. Fang va ser secretària de la Societat Europea d'Ictiologia des de 2004 fins a 2009, quan va dimitir a causa de la seva malaltia. Va ser membre de la Societat Japonesa d'Ictiologia, de la Societat Americana d'Ictiòlegs i Herpetòlegs, de la Societat Sveriges Fiskforskares Frening, de la Societat Xinesa d'Ictiòlegs i de la Societat Xinesa de Zoòlegs. És reconeguda per les seves contribucions a l'aqüicultura a la Xina y al coneixement de les aigües continentals de Myanmar. Va fundar el projecte sino-europeu ECOCARP.

 

El Mes de Maig l'església el dedica a la Mare de Déu, Mes de Maria. Nosaltres recordarem 31 advocacions de la Mare de Déu. Avui és el torn de la Virgen de Covadonga o Virxe de Cuadonga en asturiano, coneguda popularment com La Santina. És una imatge de la Mare de Déu que es troba en una cova a Covadonga, al concejo de Cangas de Onís, Principado de Asturias, Espanya. És la patrona d’Astúries i una de les set Patrones de les Comunitats Autònomes d’Espanya. La cova és un important centre de peregrinació mariana. Segons la tradició, la Mare de Déu va ajudar als cristians capitanejats per Don Pelayo, provocant un desprendiment de roques en la coneguda batalla de Covadonga, que va castigar amb moltes baixes al exercit àrab. La llegenda recorda aquesta batalla com l’inici de la Reconquesta i la reinstauració dels reis cristians en la Península.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada