dimecres, 29 de maig del 2024

29 de maig 1989 Neix Margaret Lin Xavier (metgessa, obstetra) Mes de Maria: Mare de Déu de She Shan


La protagonista d’avui va ser la primera dona tailandesa en obtenir un grau de Medicina. Va treballar en obstetrícia i malalties sexuals. Estem a la primera meitat del segle vint. I ens quedarem a Asia per celebrar el Mes de Maria.


La metgessa Margaret Lin Xavier va néixer el 29 de maig de 1898. El seu pare era diplomàtic; en ser nomenat ambaixador tailandès a Itàlia, Margaret va anar a estudiar a Londres. Allí es va formar en el London School of Medicine for Women i el Royal Free Hospital. Va ser la primera dona tailandesa a rebre un grau de medicina. En 1924, després de la mort del seu pare, va tornar a Tailàndia, es va convertir en obstetra i va treballar per a la Creu Roja Tailandesa a l'Hospital King Chulalongkorn Memorial i les instal·lacions mèdiques en el districte de Bang Rak. Aquest centre tractava malalties de transmissió sexual; moltes dels seus pacients eren treballadores sexuals amb pocs recursos, a les quals Xavier tractava de manera gratuïta.


L'església dedica el Mes de Maig a la Mare de Déu, Mes de Maria. Nosaltres recordem 31 advocacions de la Mare de Déu. Avui és el torn de la Mare de Déu de She Shan. Aquesta imatge està a la Basílica la Mare de Déu de She Shan a Shangai. El santuari està dedicat a Nostra Senyora Auxili dels Cristians i és la única basílica a la Xina. Va ser construïda al 1871 com agraïment a la Mare de Déu per salvar a Shanghai d’una masacre contra els cristians. El temple actual es va construir entre 1925 i 1935. Avui podem contemplar aquesta imatge.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada