dimecres, 8 de desembre del 2021

8 de desembre La Puríssima Concepció 1948 neix McDonald's 2021 s'il·lumina l'estel de la Sagrada Família

 

Avui parlem de l’esperit i de la carn. Celebrem el Dia de la Mare de Déu però també parlarem d’una empresa que van iniciar l’any 1940 en Richard i en Maurice McDonald. Van obrir el McDonald's Famous Barbecue a la Ruta 66 a San Bernardino, Califòrnia, amb un menú basat en la carn a la barbacoa, que era el menjar per excel·lència a la carretera dels Estats Units a l'època. Actualment alguns associen al concepte de fast food, fins i tot de menjar escombraria. Passen molts controls i amb les ganes que els té molta gent si fossin tan dolents com diuen ja els haurien tancat tots.


El Dia de la Immaculada Concepció de la Santíssima Mare de Déu, coneguda també com la Puríssima Concepció, és una festivitat cristiana que se celebra el dia 8 de desembre. És festiu a molts estats com Espanya, Argentina, Nicaragua… És un principi irrevocable de l'Església Catòlica decretat l'any 1.854, el qual sosté que la Mare de Déu ha estat lliure del pecat original a partir de l'instant de la concepció del seu fill Jesucrist, romanent verge abans, durant i després del part. És un principi que no comparteixen totes les branques cristianes. Els protestants no creuen en la virginitat de Maria. És la festa més important dedicada a la Mare de Déu de l’hivern.

Avui, aquesta tarda s'il·luminarà per primera vegada l'estel que corona la Torre de Maria de la Sagrada Família. Podeu veure-ho amb directe o amb la programació especial de TV3 o Ràdio Estel.

 

I quan parlem d’arcs hi ha l'Arc de Trajà (a Benevent, a Itàlia), l'Arc de Marbre (el Marble Arch de Londres, al Regne Unit), l'Arc de Constantino (a Roma, a Itàlia) o l'Arc de Triomf de Napoleó (a París, a França). Pots conduir pel cim de l'arc més gran (192 metres), l'Arc Gateway (a Saint Louis, als EUA). Pots admirar els centenars d'arcs entrecreuats amb forma de ferradura en el que va ser la Gran Mesquita de Còrdova, al sud d'Espanya. Però, no obstant això, els arcs més famosos del món tal vegada continuen sent els de McDonald's.

McDonald's Corporation és una cadena de locals de venda de menjar ràpid. La marca és coneguda especialment per les hamburgueses de vedella, patates fregides, però també disposen de productes de pollastre, menús per a l'esmorzar (burritos i ous), begudes ensucrades, postres i, recentment, per respondre als canvis d'hàbits dels consumidors, i en resposta a les crítiques per ser aliments poc saludables també ofereixen amanides i fruita. Alguns d'aquests locals inclouen una àrea amb jocs per als nens. McDonald's aten més de 69 milions de clients al dia. Les estratègies d'innovació i tecnologia, la satisfacció laboral, les estratègies de màrqueting i la satisfacció del client són els factors crítics que impulsen l'èxit de McDonald's a la indústria del menjar ràpid.

Quan diem menjar porqueria parlem del que conté, en general, alts nivells de greixos, sal, condiments o sucres (que estimulen la gana i la set, fet de gran interès comercial pels establiments que subministren aquest tipus de menjar). Així mateix, contenen nombrosos additius alimentaris, com el glutamat monosòdic (potenciador del sabor) o la tartrazina (colorant alimentari). Aquest tipus d'aliment aporta, bàsicament, calories buides i, a més a més, sol abusar de succedanis alimentaris. Això es pot donar amb certs tipus de menjar ràpid, però no en tots. Potencialment, tots els aliments són perjudicials per a la salut si s'abusa del seu consum, però el menjar escombraria, tot i ingerir-ne poca quantitat, poden produir efectes secundaris. Determinats grups de població, per exemple, els que pateixen determinades malalties poden ser més sensibles als seus efectes. Se sol relacionar el consum de menjar porqueria amb l'obesitat, les malalties cardíaques, la diabetis tipus II, les càries i la cel·lulitis. Aquest tipus de menjar ofereix al consumidor greixos, colesterol, sucres i sal, mentre que un bon aliment ha de proveir fibres, proteïnes, carbohidrats, vitamines i minerals necessaris per al rendiment del cos. Els restaurants de menjar ràpid ens ofereixen aquesta classe de menjar, però, a més a més, també podem trobar-lo a les cadenes dels supermercats.

Si una persona consumís menjar porqueria cada dia, tindria més probabilitats de patir malalties sanguínies, obesitat, diabetis i colesterol alt. No és el mateix si aquest menjar es consumeix un cop per setmana que cada dia. Les conseqüències poden ser irreversibles i, fins i tot, lamentables. Els hàbits alimentaris, que hem adquirit amb el temps, a la vida moderna, s'han transformat en un hàbit que atempta contra la salut. Alguns dels aliments porqueria comuns en moltes llars són hamburgueses, salsitxes, patates fregides, productes congelats per a la preparació en microones, begudes gasoses, dolços...

La fotografia és sens dubte pel logo del McDonald’s: els seus famosos arcs grocs, realment inconfusibles.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada