dimarts, 30 de novembre del 2021

30 de novembre Sant Andreu

Avui es celebra Sant Andreu i felicitem a tots els nois que porten aquest nom i a les noies que es diuen Andrea.

Segons el Nou Testament, Andreu (en grec Ανδρέας Andreas) conegut com a sant Andreu va neixer a Galilea en el segle primer abans de Crist. Va ser deixeble de Joan el Baptista, posteriorment un dels Dotze Apòstols de Jesús de Natzaret. Germà de Sant Pere. Es convertí en el primer Cap del Cristianisme Ortodox de l'Est. És venerat com a sant a tota la cristiandat.

Sant Andreu és patró de Rússia, Romania, Escòcia i de la ciutat de Pica a Xile. Patró també de Serinyà, Sant Andreu de Llavaneres i del barri de Sant Andreu del Palomar, la seva festa (30 de novembre) se celebra amb xocolatades i cercaviles de gegants.

Sant Andreu de Palomar és un barri del districte de Sant Andreu de Barcelona. Fou el principal nucli de l'antic municipi de Sant Andreu de Palomar, que més o menys coincideix amb el que avui és el districte de Sant Andreu, Nou Barris i una part d'Horta-Guinardó. Té una superfície de 187 hectàrees i té una població d'uns 58.200 habitants. Els seus límits són: el carrer Rovira i Virgili (antiga Riera d'Horta), el passeig de Santa Coloma, l'avinguda Meridiana, i les vies de ferrocarril. El seu codi postal és el 08030.

És un nom popular i coneixem força famosos de camps diversos que porten aquest nom:

- Andreu Buenafuente : humorista, presentador, periodista, locutor i productor de televisió català de Reus.

- Andrés Iniesta : exjugador de futbol de Fuentealbilla.

- Andrés Velencoso: model català de Tossa de Mar.

- Andrés Calamaro: músic i compositor argentí.

Avui, podem elegir Andrés i no n'he tingut cap dubte en triar el més ben plantat. Sobretot perquè no és només una cara i un cos bonic sinó que està molt ben moblat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada