dimecres, 16 d’octubre del 2019

16 d'octubre Di de l'Alimentació 1992 neix la Gemma


Avui, setze d’octubre parlarem del Dia Mundial de l’Alimentació i de la maternitat.

El 16 d'octubre de cada any, se celebra el Dia Mundial de l'Alimentació, proclamat en 1979 per la Conferència de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO). La seva finalitat és conscienciar als pobles del món sobre el problema alimentari mundial i enfortir la solidaritat en la lluita contra la fam, la desnutrició i la pobresa. El dia coincideix amb la data de fundació de la FAO a 1945.

El Dia Mundial de l'Alimentació (DMA) va ser establert per països membres de la FAO a la Reunió General de l'Organització Número 20, al novembre de 1979. La delegació hongaresa, encapçalada pel ministre d'Agricultura i Alimentació, Paul Romany va desenvolupar un actiu paper en la Sessió Número 20 de la Conferència de la FAO, suggerint la idea de celebrar mundialment el DMA. Des de llavors s'ha desenvolupat cada any en més de 150 països, donant a conèixer els problemes al voltant de la pobresa i la fam.

Avui, 16 d'octubre, amb motiu del Dia Mundial de l'Alimentació, el Banc dels Aliments de Barcelona (C/Motors, 122 Barcelona) farà una jornada de portes obertes amb visites guiades. Si els vols conèixer per dins, aprofita! 

També parlarem del Gran Recapte que tindrà lloc el 22 i 23 de novembre. Per desè any consecutiu, els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya organitzen el gran Recapte d’Aliments a Catalunya amb l’objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades. Per fer-ho possible caldran 25.000 voluntaris per als més de 2.000 punts de recollida habilitats a supermercats i mercats arreu de Catalunya. Si voleu participar com a voluntaris poseu-vos en contacte amb el Banc dels Aliments. 

Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d'Aliments es posa en marxa aquest projecte que enguany arriba a la vuitena edició.

El Gran Recapte d'Aliments el 2018 ha recollit 4.310.000 kg en més de 2.926 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de més de 28.313 persones voluntàries. Esperem poder comptar per a l'edició del 2019 novament amb la necessària col·laboració dels voluntaris i donants per tornar a donar suport als més necessitats dels nostre entorn. 


Tal dia com avui de 1992, fa vint-i-set anys, va néixer la meva primera filla, la Gemma. Hi ha coses que ens canvien la vida i una d'elles és la maternitat. Abans de les nou del vespre va arribar al món i vàrem estar tant contents! En aquests primers vint-i-set anys hem tingut moments molt joiosos i d'altres de molt durs... Però certament, el seu somriure sempre ha il·luminat el meu. Avui la felicitem a ella, que fa anys, desitjant que tingui una vida plena i feliç i que estigui sempre voltada dels que més estimi. Ara es mou en el projecte d'una marca pròpia de roba fent vestits a mida i vestits per teatre. És una nova etapa, és el seu somni i la seva realitat. Nosaltres, avui, també fa vint-i-set anys que som pares... i quan la mirem se'ns escapa un somriure d'orgull veient una dona amb determinació per aconseguir els seus somnis... no ens ho ha posat difícil però no ho hem fet gens malament... 

La imatge del dia és el logo de la Gemma. Si voleu saber com treballa consulteu la seva web gemmacarulla.com 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada