diumenge, 31 de maig del 2015

31 de maig Dia Mundial sense Tabac


El Dia Mundial Sense Tabac es celebra a tot el món el 31 de maig de cada any. Aquesta celebració anual informa al públic sobre els perills que suposa el consum de tabac, les pràctiques comercials de les empreses tabaqueres, les activitats de l'OMS per lluitar contra l'epidèmia de tabaquisme, i el que les persones de tot el món poden fer per reivindicar el seu dret a la salut i a una vida sana, i protegir les futures generacions.

En el segle XXI no cal donar moltes explicacions per confirmar que la vida sense tabac és més saludable per això i perquè ja fa anys que es celebra es va filant més prim i es van tractant diferents temes, aquest any
“Día Mundial Sin Tabaco 2015: Alto al comercio ilícito de productos de tabaco” (OMS)

Segons alguns estudis, i per la informació proporcionada per la comunitat duanera mundial, el mercat del tabac il·lícit podria suposar fins a una desena part dels cigarrets consumits en el món. En molts aspectes, el comerç il·lícit de productes de tabac és un important motiu d'inquietud a escala mundial, en particular pel que fa a la salut, el dret i l'economia, la governança i la corrupció. Cal que es ratifiqui el Protocol per eliminar el comerç il·lícit de productes de tabac, per respondre a les repercussions financeres, jurídiques i sanitàries del comerç il·lícit de productes de tabac.

Aquest ha estat el títol de campanyes anteriors:

2014 - Pujar els impostos al tabac
2013 - Prohibim la publicitat, la promoció i el patrocini del tabac
2012 - La Interferència de la indústria tabaquera
2011 - El Conveni Marc de l'OMS per al Control del Tabac
2010 - Gènere i tabac: la promoció del tabac adreçada a les dones
2009 - Advertències sanitàries antitabac
2008 - Joventut lliure de tabac
2007 - Ambients lliures de fum de tabac


Ara ja no fumem en espais tancats, ni a la feina, ni en llocs d’oci... però encara hi ha molta gent que fuma, massa. És una prioritat que deixin de fer-ho i que els menors no comencin. Les campanyes són importants però el convenciment personal és imprescindible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada