diumenge, 20 d’abril del 2014

20 d'abril 571 neixament de Mahoma 2014 Diumenge de Pasqua


Observant el calendari sovint trobem coses curioses. Avui dues de les religions monoteistes amb més seguidors del món celebren una data especial.

La tradició musulmana fixa en el dia d’avui el naixement del profeta Mahoma a la Meca, actual Aràbia Saudí, considerat segons l’Islam, el "segell dels profetes" al ser l’últim d’una llarga cadena de missatgers, enviats per Déu per actualitzar el seu missatge, que segons l’Islam, en essència és el mateix que han transmès els seus predecessors, entre els que es troben Ibrahim (Abraham), Isa (Jesús) i Musa (Moisés). Als quaranta anys Mahoma se retirarà al desert on restarà set dies sencers en una cova del mont Hira, i rebrà la revelació de Déu (Alà), que li va parlà a través del arcàngel Gabriel comunicant-li el secret de la veritable fe. Començarà a predicar a la seva ciutat natal, on es presentarà como continuador dels grans profetes monoteistes anteriors.

Avui, Diumenge de Pasqua, l’església catòlica celebra, aquest any, la Resurrecció de Jesús. És una festa mòvil que ha de coinicidir amb la primera lluna plena de Primavera. La Ressurrecció és el fet que dona sentit a la religió cristiana. El Diumenge de Pasqua està inclòs dins la Setmana Santa coneguda també com el Tríduum Pasqual. El Tríduum Pasqual al temps comprès des de la tarda del Dijous Sant, fins a la matinada del Diumenge de Pasqua, on se celebren els tres grans misteris de la redempció: la passió, la mort i la resurrecció de Jesús de Nazaret. Dijous recordem el Sant Sopar i la institució de l’Eucaristia. Divendres Sant, la Passió i Mort. Diumenge de Pasqua, la Resurrecció. Avui diumenge comença el temps de Pasqua. Si durant quaranta dies (Quaresma) els cristians s’han preparat per viure plenament el Tríduum Pasqual ara tenen el temps de Pasqua, cinquanta dies, fins a la Pentecosta (arribada de l’Esperit Sant) per celebrar amb alegria la Resurrecció.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada