dimarts, 19 de març del 2019

19 de març Sant Josep i les Falles inici Hora del Planeta


Tres temes per avui: Sant Josep, les Falles de València i l’Hora del Planeta.

1.- Sant Josep. Sant Josep es va casar amb Maria i li va fer de pare a Jesús. Era fuster de professió i va morir abans de que Jesús comencès la seva vida pública. Sabeu perquè als Joseps se’ls diu Pepes? Dons en els escrits de l’església es refereixen a Josep com el pare putatiu de Jesús (el qual veneren com fill de Deu). Com que això de pare putatiu quedaba molt llarg fèien servir l’abreviatura p.p. i així es van quedar com a Pepes. Avui és tradicional menjar crema catalana també coneguda com crema de Sant Josep

Aprofitem per felicitar a tots els Joseps, Peps, Josefines, Pepis...

2.- Les Falles de València. En aquests dies València celebra la seva festa més internacional. Són unes festes que se celebren del 15 al 19 de març, amb una tradició arrelada a la ciutat de València i diferents poblacions de la Comunitat Valenciana. Oficialment comencen l'últim diumenge de febrer amb l'acte de “la Crida” i s’acaben amb “la Cremà” de les falles a les 12 de la nit del 19 de març. Aquestes festes han estan catalogades com a festa d'Interès Turístic Internacional.

3.- L'Hora del Planeta és una campanya de WWF que va començar el 2007 a Sidney, Austràlia, com un gest simbòlic de la lluita contra el canvi climàtic. Deu anys després, s'havia convertit en la major campanya de mobilització ambiental de la història. Una expressió multitudinària del sentir de milions de persones que estan demanant la implicació compromesa de tots enfront del canvi climàtic, la major amenaça ambiental a què ens enfrontem.

Aquest 2019 es celebrarà el 30 de març. Apaga per la natura i uneix-te al repte de l’Hora del Planeta. El repte és apagar el llum de 20:30 a 21:30 h. Aquest any es proposen altres reptes als que t’hi pots afegir aquell dia o més dies i et presenten uns formularis amb consells per superar aquests reptes:
#RetoDíaSinCarne
#RetoDíaSinPlástico d’un sol us: cada any es llencen 100 millions de tones de plàstic a la natura.

#RetoDíaSinEmisiones: el transport urbà és el causant del 30% de totes les emissions de CO2.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada