dimarts, 24 d’abril del 2018

24 d'abril 1953 condecoració Winston Churchill 1942 neix Barbra Streisand


La història ens presenta avui dos personatges excepcionals: l’un pel seu paper a l’historia del segle XX i l’altra per la seva veu extraordinària.

Tal dia com avui de 1953, al Regne Unit, Isabel II nomena "Knight of the Garter" a Winston Churchill. Però qui va ser aquest Winston Churchil? Va ser un polític, militar i escriptor britànic que va ser Primer Ministre britànic de 1940 a 1945 i de 1951 a 1955. Àmpliament considerat com un dels més grans líders de temps de guerra del segle XX. Tenia formació com a oficial de l'Exèrcit Britànic, va ser un destacat home d'estat amb una notable oratòria, historiador, pintor i cronista. Churchill també va obtenir un càrrec en l'exèrcit britànic, va ser historiador i escriptor. Ell és l'únic primer ministre britànic, que ha guanyat el Premi Nobel de Literatura 1953) per la seva "descripció històrica i biogràfica, així com per la seva brillant oratòria en defensa dels valors humans", i va ser la primera persona a ser nomenat ciutadà honorari dels Estats Units. La seva biografia és molt interessant.  



Una dona polifacètica com poques, Barbra Streisand. va néixer el 24 d'abril de 1942 al barri novaiorquès de Brooklyn. Actriu, cantant, directora, guionista i productora, la veritat és que tot el que ha fet, ha gaudit d'excel·lents crítiques. El seu debut al cinema amb "Funny Girl", l’any 1968, ja presagiava una carrera plena d'èxits. La seva magistral interpretació en aquesta pel.lícula va ser recompensada amb un Oscar, el primer en la història dels premis que era compartit, en aquesta ocasió amb Katherine Hepburn. Sens dubte, les taules del teatre (la seva experiència en el teatre) li van aplanar el camí en el món del cinema. Moltes de les seves pel.lícules, com la famosa "Hello Dolly", han estat basades en musicals. I és que cinema i música han estat íntimament unides al llarg de la seva carrera. Va tornar a aconseguir un Oscar com a compositora de la banda sonora de la pel.lícula "Ha nascut una estrella" i va estar nominada a la millor direcció amb "El príncep de les marees ", que a més de dirigir, interpretava. La indústria discogràfica no ha estat menys generosa amb ella i el 1995 va rebre un Grammy de reconeixement a la seva carrera musical que engloba més de 60 treballs discogràfics. Carrera musical que va començar el 1963 amb "The Barbra Streisand Album". 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada