diumenge, 17 de desembre del 2023

17 de desembre 1936 Neix el Papa Francesc 1989 Primera emissió de The Simpsons

 

Avui tenim una combinació explosiva: el papa Francesc i les dones d’Els Simpsons.

Jorge Mario Bergoglio va néixer a Buenos Aires el 17 de desembre de 1936, és el 266è papa de l'Església Catòlica, el primer no europeu des de la mort del Papa Gregori III l'any 741, i el primer castellanoparlant. Escollí el seu nom papal, Francesc, en honor de Francesc d'Assís. Va resultar elegit el 13 de març de 2013, després de la renúncia al càrrec de Benet XVI, pels cardenals que van votar en el conclave. És el primer pontífex procedent del continent americà. Anteriorment, i després de la mort del Papa Joan Pau II el 2 d'abril de 2005, havia estat considerat un dels candidats a Summe Pontífex, moment en què va ser escollit Benet XVI. Exercia d'arquebisbe de Buenos Aires des del 1998, i fou ordenat cardenal el 2001.

 

I perquè l’acompanyem de les dones de The Simpsons? Dons perquè aquesta sèrie s’estrenà el 17 de desembre de 1989, se n’han emès més de 700 episodis,​ en 32 temporades. Ha rebut 25 premis Emmy, 24 premis Annie i un premi Peabody. La revista Time del 31 de desembre de 1999 la va qualificar com la millor sèrie del segle XX i el 14 de gener de 2000 va rebre una estrella en el Passeig de la Fama d'Hollywood. Els Simpson és una de les sèries nord-americanes de dibuixos animats de llarga durada i el programa nord-americà d'animació més llarg. És una sèrie per adults però el fet de que sigui de dibuixos animats fa que els agradi també als joves i petits. La sèrie és una sàtira de la societat nord-americana que narra la vida i el dia a dia d'una família de classe mitjana (els membres: Homer, Marge, Bart, Lisa i Maggie Simpson) que viuen en un poble fictici anomenat Springfield. Diuen que són grocs perquè els van dibuixar sobre un tovalló d’aquest color.

Com que aquests curs les protagonistes són les dones, parlarem de les dones de la família Simpson:

La Marge és la mare de la família, i dona de Homer. Té uns 34 anys -no definit-. És una mestressa de casa pacient i equilibrada. Té els cabells blaus, amb un gran volum i tenyits.

La Lisa és la primera filla de la parella Simpson i la més intel·ligent de la família. Vegetariana, budista i qui ajuda Bart quan té problemes. Té 8 anys, és estudiant i saxofonista. És la típica nena perfecta, estudiosa, intel·ligent i educada que gaudeix tocant el saxòfon i estudiant sense parar.

La dona més petita de la família és la Maggie, la segona filla. Encara no sap parlar i sempre està amb sa mare. Té 1 any i succiona el xumet constantment. Encara no sap parlar i no pot caminar sense caure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada