dijous, 20 d’octubre del 2022

20 d'octubre 1973 Inauguració de l'Òpera de Sidney

 

El protagonista d’avui és un edifici singular i molt característic: l’Opera de Sidney.

L'Òpera de Sydney o Òpera House de Sydney, situada a la ciutat de Sydney, estat de Nova Gal·les del Sud, Austràlia, és un dels edificis més famosos i distintius del segle XX. Declarat en 2007 Patrimoni de la Humanitat, va ser dissenyat per l'arquitecte danès Jørn Utzon en 1957 i inaugurat el 20 d'octubre de 1973, amb presència de la reina Isabel II en el seu paper de reina d'Austràlia.

 

A l'edifici es fan obres de teatre, ballet, òpera o produccions musicals. És seu de la companyia Òpera Austràlia, la Companyia de Teatre de Sydney i l'Orquestra Simfònica de Sydney.

La Casa de l'Òpera de Sydney conté cinc teatres, cinc estudis d'assajos, dues sales principals, quatre restaurants, 6 bars i nombroses botigues de records.

Els cinc teatres són els següents: El Concert Hall o Sala de Concerts, amb 2.679 butaques, conté el magnífic òrgan de l'Òpera de Sydney, l'òrgan mecànic més gran del món, amb uns 10.000 tubs. L’Opera Theatre o Teatre d'Òpera, amb 1.547 butaques, és l'espai principal de la companyia Òpera d'Austràlia; també és utilitzat per la Companyia Australiana de Ballet. El Drama Theatre  amb 544 butaques. La Sala de Música, amb 398 butaques i l’Studio Theatre, amb 364 butaques.

A més de produccions de teatre, les instal·lacions de la Casa de l'Òpera de Sydney també s'utilitzen per a un altre tipus de funcions, com ara casaments, festes i conferències. Per a aquest tipus d'esdeveniments el teatre posseeix les següents sales menors: Sala d'enregistraments, Sala d'exposicions, Hall de recepció. Voleu una curiositat? L'edifici compta amb més de 2.200 portes!!!


Avui felicitem a totes les noies que es diuen Irene i Laura perquè celebren el seu sant. Moltes felicitats! Que passeu un bon dia voltades dels qui més estimeu!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada