El Dia Mundial de l’Alimentació, celebrat anualment cada 16 d’octubre i declarat per l’Organització de les Nacions Unides per l’Alimentació i l’Agricultura, neix amb la voluntat de recordar i crear consciència sobre la gana al món, intentant així garantir la seguretat alimentària i les dietes nutritives per a tots.
Des de FAO, atribueixen la importància d’aquest dia a l’intent de garantir una sèrie de principis fonamentals:
1. L’alimentació és un dret humà bàsic
2.Invertir en sistemes alimentaris sostenibles i desenvolupament rural significa emprendre alguns dels principals desafiaments globals.
3. Aconseguir els 17 ODS no pot succeir sense acabar amb la gana i sense tenir una agricultura i uns sistemes alimentaris respectuosos amb el clima, sostenibles i resilients que proveeixin per a les persones i el planeta.
4. Acabar amb la fam és possible.
Avui també recordem tres persones que van arribar molt amunt en els seus àmbits.
Tal dia com avui de 1854 neix Oscar Wilde, poeta i escriptor irlandès. És un dels dramaturgs més destacats del Londres victorià tardà. És autor d’obres com “La importancia de llamarse Ernesto”, “El retrato de Dorian Gray” o “El fantasma de Canterville”...
L’any 1978 hi havia Cònclave a la Ciutat del Vaticà per escollir el nou Sant Pare que succeirà a Sant Pere al davant de l’església catòlica. Els cardenals, tal dia com avui de 1978 van escollir Karol Wojtyla, va ser el primer Papa no italià en 450 anys, ell era polac i va fer servir el nom de Joan Pau II. Després hem tingut un Papa alemany, Joseph Alois Ratzinger que va fer servir el nom de Benet XVI i va abdicar, i actualment un Sant Pare argentí, en Jorge Berloggio que va prendre el nom de Francesc I.
Ningú ha estat més amunt però hi ha escaladors i escaladores que han seguit el seu exemple. Tal dia com avui de 1986, Reinhold Messner es converteix en el primer alpinista que puja les catorze muntanyes anomenades els “vuitmils” o el sostre del món.
El protagonista de la nostra fotografia és Joan Pau II.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada