dilluns, 7 de setembre del 2020

7 de setembre Virgen de Covadonga 1898 inauguració del Jardí Botànic de Buenos Aires

 

Avui es celebra el dia de la Virgen de Covadonga, o Virxe de Cuadonga en asturià, coneguda popularment com La Santina. És una imatge de la Verge Maria que es troba en una cova a Covadonga, concejo de Cangas de Onís, Principado de Asturias, España. És la patrona d’Astúries. La cova és un important centre de peregrinació mariana a Espanya.

Segons la tradició, la Verge va ajudar als cristians capitanejats per Don Pelayo, provocant un desprendiment de roques en la coneguda com batalla de Covadonga, que va derrotar al exèrcit àrab. Aquesta victòria es llegendàriament considerada como l’inici de la Reconquesta i la reinstauració dels reis cristians en la Península.

Avui a Argentina es celebra el Dia de la Botànica, en record de l’apertura del Jardí Botànic "Carlos Thays" a Buenos Aires. El Jardí Botànico de Buenos Aires es diu, des de 1937, Carlos Thays en honor al paisatgista que el va dissenyar. Des de 2011, aquest Jardí Botànic es troba pròxim als boscos del barri de Palermo de Buenos Aires. Té una extensió de 79.772 m², hi podem trobar més de 1.500 especies vegetals. Passejant per ell podem gaudir de moltes escultures com "La Primavera" u "Ondina de Plata", "Lloba Romana", "Mercuri", "Venus"; i magnífics grups escultòrics com "Saturnalia" -estatuas de márbre que simbolitzen els moviments de la VI simfonía de Beethoven ("La Pastoral")- y "El Despertar de la Naturaleza". Hi podem trobar també cinc hivernacles, una biblioteca botànica i una biblioteca infantil, tot voltat de camins per passejar i contemplar la variada vegetació. Va ser inaugurat el 7 de setembre de 1898 i el seu manteniment depèn de l’Ajuntament de la ciutat de Buenos Aires. Des de 1996 és Monument Històric Nacional. A la fotografia podem veure la seva entrada principal.

Suggeriments: Us proposem que visiteu alguns Jardins Botànics catalans: a Barcelona , el Jardí Botànic; a Blanes, el Jardí de Mar i Murtra;  a Lloret, els Jardins de Santa Clotilde; entre Blanes i Lloret el Jardí botànic Pinya de Rosa i a Calella de Palafrugell , els Jardins de Cap Roig.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada