dilluns, 22 de setembre del 2014

22 de setembre Dia Europeu sense cotxes


La setmana vinent es celebra la Setmana Europea de la Mobilitat. Avui dia 22 es celebra com a inici de la Setmana el Dia Europeu sense cotxes

Malgrat els esforços de les diferents administracions per fomentar el transport públic encara és molt freqüent l’ús dels cotxes a les nostres ciutats. Avui, com per celebrar-ho ens hem trobat novament amb els embussos... Hi ha recorreguts en els que no tens altra opció, encara que sembli mentida... però hi ha gent que no ha fet cap reflexió al respecte. Potser podríem reduir-ne l’ús, canviar-lo per anar a peu, en bus-metro-tramvia, en bici...  

Enguany es celebra amb diferents actes a 1.725 ciutats europees i 468 poblacions espanyoles. Per celebrar la diada algunes administracions s’ho han pres seriosament i han fet activitats que toquen la butxaca de l’usuari... A les illes Balears han celebrat la diada amb la gratuïtat dels transports públics tren i bus per un dia, i el Cabildo de la Illa de la Palma a Canàries també s’ha sumat a la convocatòria amb un sonor “Todos en Guagua!” i avui dilluns 22  el transport en bus de la illa és gratuït.

Hi ha entitats que treballen tot l’any per la promoció del transport públic. Mireu-vos una cursa de transport que ha preparat la PTT – Associació de promoció del Transport Públic-  (no és cursa literal sinó que es fa el mateix recorregut a peu, en patins, en bici, en moto, en cotxe, en bus, en metro o tramvia –si és possible- i es fa un estudi de transport. És molt interessant i crea consciència de les despeses, no tan sols econòmiques o energètiques sinó també de la qualitat de vida que suposa racionalitzar la nostra vida). 

Divendres dia 26 fes-te un selfie o una foto de grup amb el rètol de la teva parada i a les 19h col•loca el hastag #aquestaeslavia per reivindicar més i millor transport públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada