diumenge, 18 de desembre del 2022

18 de desembre Quart diumenge d'Advent Mare de Déu de l'Esperança 1946 Neix Steven Spielberg 1963 Neix Brad Pitt

 

Avui l’església celebra el dia de la Mare de Déu de l’Esperança. També se la coneix com la Mare de Déu de la O perquè les cançons que li dedicaven començaven amb un OOOOOh! I així es va quedar. Però l’OOOOh d’avui va de cinema. Celebrem l’aniversari de dos persones importants en el món del cinema.


Steven Allan Spielberg va neixer a Cincinnati, Ohio, el 18 desembre de 1946. És un director, guionista, productor de cinema i dissenyador de videojocs dels Estats Units. És un dels directors més reconeguts i populars de la indústria cinematogràfica mundial. Candidat set vegades als Premis Oscar en la categoria de millor director, obtenint el premi en dues ocasions, amb "La llista de Schindler" (1993) i "Saving Private Ryan" (1998). Tres de les seves pel·lícules ("Jaws", "ET: the Extra-Terrestrial" i "Jurassic Park") van aconseguir rècord de taquilles i es van convertir en les pel·lícules de major recaptació en el seu moment. També va dirigir les pel·lícules d’Indiana Jones. Ha estat també condecorat amb l'Ordre de l'Imperi Britànic i la National Humanities Medal. Gran aficionat al còmic, té una gran col·lecció, que inclou el número 1 de la revista Mad. En el món de l'espectacle, se’l coneix com "El Rei Mides de Hollywood". Segons la revista Forbes, la fortuna de Spielberg supera els 7 mil milions de dòlars norteamericans. Vanity Fair va publicar la llista dels Top 40 celebritats de Hollywood amb més ingressos al llarg de 2010 i Spielberg va ser classificat en tercer lloc en la llista, va guanyar un estimat d'uns 80 milions de dolars.


William Bradley "Brad" Pitt va neixer a Shawnee, Oklahoma, el 18 de desembre de 1963. És un actor i productor de cinema nord-americà. A més de pel seu treball interpretatiu, pel qual ha estat nominat en tres ocasions als Premis Oscar i en quatre als Premis Globus d'Or, la seva significativa presència mediàtica es deu també a la seva consideració com un dels homes més atractius del món. Pitt va començar la seva carrera interpretativa en aparèixer com a convidat en programes de televisió, entre els quals s'inclou un paper en el serial televisiu "Dallas" (1987). Posteriorment, va obtenir reconeixement de la premsa amb la interpretació del cowboy autoestopista que sedueix al personatge de Geena Davis a la pel·lícula "Thelma & Louise" (1991). Els primers papers protagonistes de Pitt en produccions d'alt pressupost van ser "A River Runs Through It" (1992) i "Entrevista amb el vampir" (1994). També va participar juntament amb Anthony Hopkins en el drama "Llegendes de passió" (1994), paper que li va fer obtenir la seva primera nominació als Premis Globus d'Or. El 1995 va rebre aclamació de la crítica per les seves interpretacions en el film de suspens "Seven" i en el de ciència ficció "Dotze micos", sent aquesta última la que ho va fer guanyar un Globus d'Or en la categoria de millor actor de repartiment i una nominació al Premi Oscar. Quatre anys més tard, va protagonitzar l'èxit de culte "Fight Club" (1999), i poc després va actuar en l'exitós film "Ocean's Eleven" (2001) en el paper de Rusty Ryan i el mateix en les seves seqüeles, "Ocean's Twelve" (2004) i "Ocean's Thirteen" (2007). Els seus màxims èxits a nivell comercial han estat "Troia" (2004) i "Sr i Sra. Smith" (2005). Pitt va rebre la seva segona nominació al premi de l'Acadèmia pel seu paper protagonista en la pel·lícula "El curiós cas de Benjamin Button" (2008) i la seva tercera nominació quatre anys més tard, en la mateixa categoria, per "Moneyball" (2011).


Suggeriment: Podem començar a fer una llista de pel·lícules per veure durant les vacances de Nadal. Entre les dues persones que avui fan anys tenim una mostra de gairebé tots els estils de cinema.


Avui és el Quart diumenge d'Advent i encenem la quarta espelma de la corona d'Advent això en recorda que el Nadal es celebrarà la propera setmana (en aquest cas, el diumenge vinent).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada