dilluns, 25 de novembre del 2019

25 de novembre Dia de la Eliminació de la Violència de gènere contra la Dona 1864 es publica "Viatge al centre de la Terra"


Avui es celebra el Dia Internacional de la Eliminació de la Violència de Gènere contra la Dona. L’Ajuntament de Barcelona ha engegat una campanya de tolerància  zero: no deixar passar “ni mitja”. I és que hi ha frases i comportaments que estan molt arrelats i que s’entenen com a normals i no ho són. Quan llegim les frases que ens mostren en els cartells o a les falques publicitàries podem constatar que les hem sentit alguna vegada: al cinema, al carrer, amb els amics –potser per riure- però les hem sentit... no hem de deixar que floreixi cap tipus de violència. Aquesta tampoc. Els Grups d'Atenció a la Víctima, o GAV, són uns equips de treball que hi ha a totes i cadascuna de les comissaries dels Mossos d'Esquadra per tal d'oferir un servei ràpid i confidencial a les dones i infants víctimes de la violència de gènere. En cas d'emergència cal trucar al telèfon 112 que comunicarà immediatament amb la dotació policial que caigui més a prop (tant de mossos com de policia local)

Tal dia com avui del 1864 es va publicar “Viatge al centre de la Terra” (Voyage au centre de la Terre) que tracta de l'expedició d'un professor de mineralogia, el seu nebot i un guia a l'interior del globus. Aquesta és una de les poques novel·les de Jules Verne que no va ser serialitzada. Totes les altres es van anar publicant en fascicles.

Jules Gabriel Verne, conegut com Juli Verne, va ser un escriptor, poeta i dramaturg francès cèlebre per les seves novel·les d'aventures i per la seva profunda influència en el gènere literari de la ciència ficció.

Va néixer a Nantes el 1828 i va estudiar per continuar els passos del seu pare com a advocat, però molt jove va decidir abandonar aquest camí per dedicar-se a escriure. La seva col·laboració amb l'editor Pierre-Jules Hetzel va donar com a fruit la creació de “Viatges extraordinaris”, una popular sèrie de novel·les d'aventures escrupolosament documentades i visionàries entre les quals s'incloïen les famoses “Viatge al centre de la Terra”, “Vint mil llegües de viatge submarí” i “La volta al món en vuitanta dies”.

Jules Verne és un dels escriptors més importants de França i de tota Europa gràcies a l'evident influència dels seus llibres a la literatura avantguardista i el surrealisme, i des de 1979 és el segon autor més traduït al món, després d'Agatha Christie.  És considerat, juntament amb HG Wells, el “pare de la ciència ficció”. Va ser condecorat a França amb la Legió d'Honor per les seves aportacions a l'educació i a la ciència. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada