dilluns, 15 de febrer del 2016

15 de febrer Dia Mundial del Càncer Infantil 299 gols de Messi


La educació en valores parteix de la vida. De saber mirar la vida. Avui destaquem el Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer infantil i el gol 299 del Messi.

Diem que només valorem les coses quan les perdem. Per això és tan important ser agraït...
La salut és una d’aquelles coses que sembla que vinguin incorporades amb les persones però desgraciadament no és així. Avui es celebra el Dia Mundial contra el Càncer infantil. No hi ha prevenció però sí es treballa en el diagnòstic i el tractament. Hi ha associacions com la Fundació Cáncer y Vida que dona suport als infants i a les seves famílies. Es diagnostiquen més de 1000 casos cada any. Avui volem donar el nostre suport a aquests  nens i nenes lluitadors, a les seves famílies, als equips mèdics i psicològics que treballen amb ells i d’una manera molt especial als investigadors que cerquen remei o millora per a tots ells.


Fer 299 gols amb un equip és molt important però tenir el 300 a les botes i oferir-lo a un company és de persones especials. El penal que va xutar ahir a la tarda Messi passarà a la història del futbol. Els que no som molt de futbol, vam preguntar... però això es pot fer?  Mentre la caverna mediàtica parlaven de falta de respecte al contrari jo pensava en la generositat i en l’ajornament de la gratificació de fer el gol 300, en no voler ser el protagonista d’un partit en el qual un company ja porta dos gols i està lluitant pel pichichi... No crec que hi hagués tanta reflexió en els seus actes. Era un partit de futbol. Potser va sortir de com és. Però aquests detalls ens fan creure en la gent. Igual que un Celta que malgrat la superioritat dels que tenien davant en cap moment va abaixar els braços i va lluitar fins el darrer minut. Aquí vam tenir una mostra de perseverança i del valor de la satisfacció de fer tot el que puc malgrat els resultats adversos... En el futbol pots trobar lliçons de vida... com sempre cal saber on vols enfocar la teva mirada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada