dissabte, 20 de juny del 2020

20 de juny Dia Mundial de los Refugiats


Avui es celebra el Dia Mundial dels Refugiats.

En un món on la violència obliga a centenars de famílies a fugir cada dia, l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats actualment creu que ara és el moment per mostrar als líders mundials que el públic global està aliat amb els refugiats, i per tant, presentarà la seva petició de #ConLosRefugiados el 20 de juny per enviar un missatge als governs que han de treballar junts i fer la seva part amb els refugiats.

La petició #ConLosRefugiados serà lliurada a la seu de l'ONU a Nova York amb motiu de la sessió de l'Assemblea General del 19 de setembre. La petició demana als governs que:
- Garanteixin que tots els nens refugiats tinguin accés a l'educació.
- Garanteixin que totes les famílies refugiades tinguin un lloc segur on viure.
- Garanteixin que tots els refugiats puguin treballar o formar-se per adquirir noves competències i així poder contribuir positivament a les seves comunitats.

Com una expressió de solidaritat amb Àfrica, continent que alberga a la majoria dels refugiats del món, l'Assemblea General de les Nacions Unides, va adoptar la resolució 55/76 Document PDF el 4 de desembre de 2000, en la qual declarava el 20 de juny Dia Mundial del Refugiat, fent-ho coincidir així amb l'aniversari de la Convenció sobre l'Estatut dels Refugiats de 1951.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada