divendres, 28 d’abril del 2017

28 d'abril 1937 neix Cinecità 1947 expedició del Kon-tiki 1987 disc en CD


Els nostres tres protagonistes d’avui són el cinema, la música i la història.

El 28 d’abril de 1937 es va inaugurar Cinecittà (la Ciutat del Cinema). Va ser considerat el centre de la cinematografia italiana, aquest estudi a Roma va ser l'escenari de pel·lícules emblemàtiques com Ben-Hur i Cleopatra, guanyant-se el sobrenom de "Hollywood sobre el Tíber".

Tal dia com avui de 1947 la Kon-tiki salpa del port del Callao (Perú), l'expedició marítima de la bassa Kon-Tiki, liderada pel noruec Thor Heyerdahl, per corroborar que els indis americans podrien haver colonitzat les illes del Pacífic. L'expedició etnològica està formada per diversos noruecs i un suec, que navegaran per l'Oceà Pacífic en una barca, construïda amb troncs de fusta, cordes i matèries primeres naturals de Sud-amèrica, sense fer servir cap tipus de material modern. El viatge va acabar el 7 d'agost a l'encallar la bassa en uns esculls de coral a l'illa Raroia, pertanyent al atol de les Tuamotu a la Polinèsia, després d'haver navegat gairebé 7.000 km. en 101 dies, demostrant la possibilitat de la colonització.


Finalment, tal dia com avui de 1987, trobem un fet insòlit per la data: per primera vegada un disc surt a la venda en CD abans que en vinil. Si ens acostem ara a una botiga de discos no trobaríem LP's o, com es diuen ara, vinils. Més ben dit, trobaríem algun d'aquests discos de plàstic negre i uns 30 cm. de diàmetre? L'àlbum "The art of excellence" de Tony Bennet es va posar a la venda el 28 d'abril de 1987, i va ser el primer àlbum que es va comercialitzar abans en versió CD que en vinil. En ell estava també un magnífic duo amb Ray Charles. Oi que sembla que va passar fa segles?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada