dimecres, 22 de juny del 2022

22 de juny 1968 Mor Giovanni Guareschi 1970 s'inauguren els Jardins Mossén Costa Llobera


Avui és el darrer dia de classe amb infants d'Infantil i Primària. Hi ha llocs que amb aquesta calor aprofiten per fer la festa de l'aigua... Dia d'acomiadaments... un dia emotiu per a grans i petits. 

Com que ja ha arribat l’estiu sembla que ve de gust llegir coses més lleugeres...

Avui us recomano pels més grans, una novel.la de Giovanni Guareschi que va morir tal dia com avui l’any 1968. És una novel.la que ens narra la vida en un poble italià i te com a protagonista el capellà “Don Camilo” que intenta la concòrdia en el poble en les coses més quotidianes tot parlant i consultant què ha de fer amb el Crist que està a l’altar de l’església. En el mateix poble tenim un alcalde comunista, Pepone, amb qui a partir de l’enfrontament constant trobaran que són més semblants del que es pensen...

L’estiu també és temps per passejar i badar. El 22 de juny de 1970 es varen inaugurar a Montjuic a la ciutat de Barcelona els coneguts com els Jardins Mossèn Costa Llobera. Aquest jardí ofereix unes espectaculars vistes panoràmiques sobre la franja litoral de la ciutat i el seu port, però no són visibles des de la ciutat. No es veuen, tot i trobar-se a escassos deu minuts, a peu, des del monument de Colom, al capdavall de la Rambla de Santa Mònica. I encara estan més a prop, encara no a cinc minuts a peu, del barri del Poble Sec. La recent rehabilitació ha millorat notablement aquest accés cèntric amb l'obertura de dues noves portes als vianants que fins aleshores només eren utilitzades com a accessos de servei. És un jardí de cactus i plantes exòtiques a recer dels vents freds. Podem trobar espècies de zones subdesèrtiques, desèrtiques i tropicals, però també de zones d’alta muntanya. Totes les plantes que hi trobarem han hagut d’adaptar-se viure amb molt poc recurs hídric: són plantes que retenen l'aigua i que han reduït a la mínima expressió les seves fulles fins convertir-les en punxes o que han desenvolupat sistemes radiculars extensos o formes de tubèrcul per conservar l'aigua, tot amb la finalitat de garantir la seva viabilitat en condicions de gran eixutesa.

Una passejada de matí o de tarda evitant el sol ardent, amb bona protecció solar ens transportarà a zones càlides de veritat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada