Avui es celebra Santa Gemma i volem felicitar a totes les noies que porten aquest nom amb una m o amb dues. Moltes felicitats!
Avui te lloc la Nit dels Museus i també recordem dos noms propis amb molt de carisma: Ferran Adrià i Frank Sinatra i parlarem també de la patrona de Múrcia.
La Nit dels Museus torna amb tota la seva esplendor. Aquest any, sí! Podràs tornar a gaudir de sis hores en què la cultura i l’entreteniment brillaran en l’ambient primaveral del dissabte 14 de maig. Trobaràs 75 equipaments oberts gratuïtament i amb moltes ganes de donar-te la benvinguda per oferir-te art, ciència, memòria... i compartir coneixement i emocions en un entorn preparat per rebre’t. Segur que en tens més d’un a prop. Són a Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Adrià, Sant Joan Despí i Santa Coloma, ciutats enllaçades per la Nit des de les set del vespre fins a la una de la matinada. Però també hi ha activitats a Premià de Mar, Arenys de Mar, Canet… Els espais patrimonials, les exposicions temporals i col·leccions permanents conviuen durant aquesta vetllada insòlita amb activitats per a totes les edats, com visites guiades, visites dramatitzades, tallers, jocs de pistes i d’escapada o un correfoc. A més, hi haurà concerts, recitals i espectacles de poesia, dansa i teatre, molts d’ells pensats exclusivament per fer més lluminosa La Nit dels Museus. Com sempre, planifica-t’ho bé i allà on calgui reserva entrades amb antelació. Informa-te’n. La Nit és per a vosaltres!
Tal dia com avui del 1962 va néixer Ferran Adrià a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), és un cuiner prestigiós i innovador. És xef i propietari del restaurant El Bulli, situat a Cala Montjoi, a Roses (Girona), distingit amb tres estrelles a la Guia Michelin i millor restaurant del món segons el Top 50 de la revista Restaurant. L'any 2011 El Bulli va tancar les seves portes definitivament. Els projectes anunciats per Ferran Adrià passen per la creació d'una fundació per la recerca gastronòmica. Actualment col·labora amb la Fundació Alícia on és assessor junt amb el cardiòleg Valentí Fuster.
Creador de noves tècniques culinàries, com la desconstrucció, les escumes amb sifó i l'esferificació, és el primer cuiner del món a parlar de creació en cuina i cuina creativa. Considerat pels especialistes el millor cuiner del món en l'actualitat, és anomenat de vegades l'alquimista de la cuina. La revista nord-americana Time l'inclogué a la llista dels 100 personatges més innovadors del món l'any 2004.
Tal dia com avui de 1998 va morir Frank Sinatra. Havia nascut el 1915 a Hoboken, prop de Nova York. El seu pare era un bomber d'origen italià aficionat a la boxa. Aquell jove d'ulls blaus cantava com els àngels i tenia un encant especial per seduir les jovenetes. La seva llarga carrera de més de sis dècades la va començar com a membre dels "Hoboken Four", amb la Ràdio i els seus concursos com a objectiu. I va ser precisament a través de la ràdio com el va descobrir el trompetista Harry James que no va dubtar a incorporar a la banda que acabava de formar. En menys d'un any va ser Tommy Dorsey qui es va fer amb els seus serveis com a vocalista de la seva coneguda banda. Amb ella, Frank Sinatra entraria en la indústria del disc i en les llistes d'èxit que ja no deixaria de per vida. El 1942 va decidir emprendre la seva pròpia carrera en solitari i, encara que el seu contracte amb Dorsey li impedia entrar als estudis de gravació, la Ràdio i els seus xous en directe el van convertir en un fenomen de masses, especialment entre les jovenetes. La música era el seu medi natural i, després d'una llarga etapa amb la Columbia i una altra no menys llarga ni fructífera amb la Capitol, va decidir fundar la seva pròpia companyia, Represa, amb la qual s'embarcaria en nous projectes i en la revisió dels cançoners clàssics amb diferents orquestres. Prop de seixanta anys de carrera donen per a molt i Sinatra va interpretar al llarg de la seva centenars de cançons que "va dir" com ningú. Al final de la mateixa, va rebre l'homenatge dels seus col·legues en sengles discs de duets, uns més encertats que d'altres, i en un gran concert amb el qual es celebrava el seu vuitanta aniversari. Finalment, el 14 de maig de 1998, el vell cor de Sinatra va deixar de bategar en un hospital de Los Angeles als 82 anys d'edat. Al seu funeral, que va donar idea de la dimensió del personatge, no va faltar ni tan sols algú tan poc donat a actes socials com Bob Dylan. Sinatra ho havia aconseguit. Havia aconseguit el respecte de tots vivint “a la seva manera”.
Suggeriments: podríem fer un petit homenatge a “la veu” escoltant alguna de les seves cançons... no us podeu perdre “My way” o “New York, New York”, però n’hi ha d’altres potser menys conegudes que de ben segur us agradaran...
El Mes de Maig l'església el dedica a la Mare de Déu. Nosaltres recordarem 31 advocacions de la Mare de Déu. Avui és el torn de la Virgen de la Fuensanta. És la patrona principal de la ciutat de Múrcia, la van proclamar en la primera meitat del segle XVIII. La seva festa es celebra el primer diumenge després del 8 de setembre. Abans, la patrona de la ciutat era Santa María de la Arrixaca, imatge del segle XIII relacionada amb la conquesta del Regne de Múrcia i cantada per Alfonso X, el Sabio.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada