dimarts, 24 de gener del 2017

24 de gener Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes 2003 final dels Bee Gees


Els nostres protagonistes d’avui són el patró dels comunicadors i tres germans que van saber comunicar a través de la música fent ballar a tota una generació i venent milions de còpies.

Francesc de Sales va néixer l’any 1567 i va ser un escriptor que es va distingir per comunicar la seva veritat amb elegància i sense ferir ningú: escrivia i parlava amb tanta delicadesa que ningú no se sentia molest. Va ser un escriptor i orador que no buscava la polèmica, sinó la transmissió dels coneixements de l'Evangeli cristià. La seva destresa amb l'escriptura, pràcticament l'únic mitjà que va fer servir per convertir els calvinistes al cristianisme, va propiciar que, el 1923, Roma el nomenés patró dels periodistes i escriptors catòlics, de tots els que exerceixen l'ofici de comunicadors. Felicitem avui a tots els comunicadors i periodistes.

El segon protagonista d’avui és un grup musical: els Bee Gees. Van ser una banda britànica, la carrera artística formal es va iniciar a Austràlia en 1958. L'àlbum doble “Saturday Night Fever”, banda sonora del film del mateix títol, al qual els Bee Gees van aportar les sis cançons principals, va arribar a vendre més de 45 milions de còpies, convertint-se en un dels més exitosos de tota la història de la música. Algunes de les seves cançons més populars són To Love Somebody, Words, Massachusetts, I Started a Joke, Run to Me, How Can You Mend a Broken Heart, Stayin 'Alive, Night Fever, You Should Be Dancing, Tragedy, More than a woman, How deep is your love, Too Much Heaven, The Woman in you i You Win Again, entre d'altres.

El grup estava format pels germans Barry, Robin i Maurice Gibb en els anys 1960, es troba entre els més importants del gènere, amb més de 40 anys d'activitat musical ininterrompuda. Van vendre més de 120 milions de copies a nivell mundial, entre àlbums i singles.

Tal dia com avui de l’any 2003 van anunciar el final del grup. Feia 21 dies que havia mort el germà petit, Maurice Gibb. El 2012 va morir Robin, i amb això, l'etapa dels Bee Gees es va tancar definitivament. 
Aquest any amb motiu del 40è aniversari de Saturday Night Fever el 14 de febrer s’enregistrarà l’espectacle Stayin' Alive: A Grammy Salute To The Music Of The Bee Gees al teatre Microsoft de Los Angeles. Un grup de cantants nord-americans retran un homenatge a la banda britànica The Bee Gees. L'homenatge compta amb la participació de cantants com Celine Dion, John Legend, Demi Lovato, Pentatonix i Keith Urban, entre altres artistes.

Suggeriments: Avui els protagonistes ens porten a escriure i a escoltar la música dels Bee Gees i sentireu les harmonies i els falsets que ens transporten als més grans als anys 70.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada